dijous, 7 de febrer del 2013

Significant mirades: cicle de cine fòrum

Benvingudes al nou cicle del cine-fòrum d’aquest any que després d’un llarg descans, es reinicia amb el desig de compartir i significar la mirada juntament amb altres per donar consistència simbòlica femenina a les històries  que el cine ens narra.

De nou i en nom de Duoda, dono les gràcies a les dones de la Bonne per acollir-nos a casa seva.

Com ja vaig dir a la presentació del cicle del darrer any, les pel•lícules que mostrarem en aquest espai no són exclusivament dirigides o escrites per dones. Tampoc no es poden classificar com a cinema feminista; són pel•lícules que ens agraden, i les hem seleccionat perquè pensem que estimulen la creació de simbòlic.

A partir de cada projecció, volem mirar i abordar la història que narren aquestes pel•lícules a la llum de l'ordre simbòlic de la mare: analitzar-ne si hi està present, si en els personatges apareix aquest ordre o si, malauradament, roman absent al llarg de la pel•lícula. Volem indagar i descobrir les mediacions establertes pels personatges en l'entramat de les pel•lícules. Furgar també en les relacions entre els i les protagonistes. Descobrir en cada personatge algun indici de significació lliure de la diferència de ser dona o home. Recrear-nos en la llibertat de les dones si es dóna. És simple, sense grans pretensions, només volem atrevir-nos a mirar i comentar des d'un altre lloc aquestes històries, perquè som dones i ens pensem, també, a través del cine.

Vull recordar-vos que cadascuna de les pel•lícules programades per al cicle del fòrum estaran amadrinades per una dona que ens explicarà per què la ha escollit i que vol compartir d’ella amb nosaltres.

Per a la presentació de VOLVER, de Pedro Almodovar, comptarem amb la  Rosa Gonzalez Graell com a madrina. Per a qui no la conegui, la Rosa Gonzàlez Graell, es doblement mestra, perquè és mare y també mestra de formació. Magistra de Duoda en Estudis de la llibertat femenina, component de grup de reflexió Vela de Floc, i recentment ha entrat a formar part de l’equip de Tamaia, Viure sense Violència amb un projecte de participació en la gestió de l’entitat i en el programa de formació per la prevenció de la violència masclista impulsat per Tamaia. La Rosa, tal com ella diu de sí mateixa és: una treballadora dedicada allà on la vida m’ha portat, posant en pràctica la política de la relació femenina des d’on sé i des d’on puc.

Us esperem! aquestes son les dates:
22 de febrero, VOLVER, de Pedro Almodovar, madrina: Rosa Gonzàlez Graell
22 de marzo, MARÍA ANTONIETA, de Sophia Coppola, madrina: Ivette Roche Andreu
26 de abril,¿Y AHORA ADÓNDE VAMOS?, de Nadine Labaki, madrina: Núria Beitia
24 de mayo,LA TETA ASUSTADA, de Claudia Llosa, madrina: Grelda Ortiz
21 de junio, POESIA, de Lee Chang-dong, madrina: Glória Luís Peralvo

Cineforum Duoda

Lloc: Sala La cuina, la Bonne (Barcelona) Carrer de Sant Pere Més Baix, 7
Hora: 18h

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada